Vores værdier

Tradition og fornyelse: I Lærkehuset er vi meget glade for vores traditioner, men vi kan også godt lide at prøve noget nyt.

Demokrati: Vi værner om et demokratisk og trygt børnemiljø hvor personalet arbejder udefra at det enkelte barn har behov for voksne som viser barnet opmærksomhed og interesse. De voksne udviser indfølingsevne og er lydhøre over for barnets udtryk og signaler.

Relationer: I Lærkehuset er samvær igennem relationer og leg et af de vigtigste pædagogiske læringsmiljøer. Vi anerkender barnets behov for forskellighed når de indtager forskellige roller, som iagttagende, idemager, forhandlende eller styrende alt efter barnets nærmeste udviklingszone. Vi lægger meget vægt på at hjælpe hvert barn med at skabe gode relationer, således det i løbet af sin tid i Lærkehuset får nogle gode venner, og selv bliver en god ven.

Dannelse: I samarbejde med børnenes forældre skal vi i Lærkehuset indføre barnet i det omkringliggende samfund og udvikle deres indlevelsesevne, deres ansvarsfølelse og engagement i andre mennesker.

Udeliv: Lærkehuset er bygget af lærketræ og ligger på en kuperet naturgrund i et naturskønt område med skov og store grønne arealer. Vi har en dejlig frugthave med æbletræer, blommetræer og kirsebærtræer. Vi har højbede, hvor vi dyrker grøntsager, krydderurter og blomster. Vi har også skov og klatretræer. Hos os, er udelivet en vigtig del af det pædagogiske arbejde – året rundt og i al slags vejr.

Det lille private : Vi ser os selv som et godt alternativ til de store kommunale daginstitutioner. Vi er et lille sted som har åbent til kl. 16.30 om fredagen, samt åbent i sommerferien. I er meget velkomne til at komme på besøg i Lærkehuset. Vi har meget at byde på og hos os er børnenes trivsel altid øverst på dagsordenen.